Newsletter


Pentru abonare introduceţi adresa de e-mail

Rss feed


[Noutati prin RSS]
Adauga la contul tau GoogleVă recomandămAdolescenţii troglodiţi
Adolescenţii troglodiţi
Emmanuelle Pagano


Aventurile lui Matiaş Corvin la Cluj
Aventurile lui Matiaş Corvin la Cluj
Ovidiu PECICAN


Azi-noapte am văzut-o
Azi-noapte am văzut-o
Drago Jančar


Bulgări de zăpadă. De la Isus la Mircea Eliade şi înapoi
Bulgări de zăpadă. De la Isus la Mircea Eliade şi înapoi
Dennis A. Doeing


Când tata m-a învăţat să fluier
Când tata m-a învăţat să fluier
Stefano Zecchi


Cartea parabolelor
Cartea parabolelor
Per Olov Enquist


Casă de zi, casă de noapte
Casă de zi, casă de noapte
Olga Tokarczuk


Cezar Petrescu. Fascinaţia romanului
Cezar Petrescu. Fascinaţia romanului
Ştefan Dărăbuş


Cultură, confesiune, etnie şi rasă în Transilvania, Câmpia Tisei şi Panonia
Cultură, confesiune, etnie şi rasă în Transilvania, Câmpia Tisei şi Panonia
Octavian Căpăţînă
Meta tag


Casa Carttii de Stiinta Cluj-Napoca casa cartii de stiinta editura cluj napoca carti publica online biblioteca librarie vinzare autori lucrari academice noutati editoriale redus comenzi editura romaneasca edituri literatura cultura romana romaneasca romaneste romanesti autori romani limba romana romanesc romanesti carti ebooks gratuit gratuite publicatii scriitori romani romanian litterature concurs concursul proza 2010 semne carte Artele Spectacolului Filologie Filosofie Istorie Literatură Metodică și Didactică Miscellanea Antologie Belgica.ro Biblioteca Esenţială Colecţia Biblioteca Indiană Colecția de Teatru Diaphora Didactica științelor Documente europene şi naţionale Educație Fizică și Sport Etnologie Grammatica Hypothesis Istorie La feminin Lecturi critice Limbi și literaturi străine Literatura europeană contemporană Locuri transilvane Muzică și coregrafie Poezie Praxis Proză Prozoteca Restituiri antreprenoriale şi tehnologice Romanul Francez Actual Scriitorii Transilvaniei Serie de autor Robert Cohen Ştiinţele Educaţiei Teatru Uniart Collection Univers preșcolar Arte vizuale Biblioteca Şcolară Biblioteca tânărului scriitor Biblioteca Valorilor Transilvane Cărţi pentru copii Debut Dicţionare Drept Economie Evocări , Memorii, Jurnal, Interviuri Geografie În afara colecțiilor ( Artele Spectacolului ) În afara colecțiilor ( Filologie ) În afara colecțiilor ( Filosofie ) În afara colecțiilor ( Istorie ) În afara colecțiilor ( Literatură ) În afara colecțiilor ( Metodică și didactică ) În afara colecțiilor ( Miscellanea ) Medicină Nordica Periodice Proceedings Ştiinţă şi Tehnică TeologieApasă aici pentru a revenii la pagina anterioară

ABECEDARUL VIEŢII SEXUALE


Autor :    Laura POANTĂ


Format : 11,5x16,5 ,
Pagini : 136 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


Alcătuit de Laura Poantă, Noul abecedar vă propune o abordare fără prejudecăţi, pe înţelesul tuturor, a problemelor legate de viaţa sexuală (de la pubertate până la senectute). Sexologia e o stiinţă foarte tânără - abia secolul 20 a acceptat că există ceva ce poate fi studiat sub acest nume.


MIC DICŢIONAR ETIMOLOGIC DE TERMENI MEDICALI


Autor :    Laura POANTĂ


Format : 1 ,
Pagini : 1 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


Micul dicţionar se adresează, în primul rând, studenţilor medicinişti, dar poate fi util oricui doreşte să întrebuinţeze terminologia de specialitate în cunoştinţă de cauză. Lucrarea e alcatuită din trei secţiuni: dicţionarul propriu-zis, care indică etimologia (greacă sau latină, in principal) a diverşilor termeni uzuali în domeniu, cu corespondentul lor în limba engleză (pentru a veni în sprijinul celor care recurg la bibliografie în aceasta limbă), un glosar de elemente de compunere savantă, prezente şi în vocabularul altor specialităţi ori în limbajul de zi cu zi, o listă a celor mai frecvente - azi - expresii şi locuţiuni latineşti (nu o dată folosite eronat) şi un mic îndreptar. Nu întotdeauna etimologiile furnizate de diverse dicţionare şi enciclopedii concordă. La fel de neunitară e transcrierea cuvintelor greceşti în caractere latine. Cu toate acestea, micul dicţionar poate fi un prim pas spre înţelegerea sensurilor secrete ale cuvintelor.


ELECTROCARDIOGRAFIE. Cazuri clinice


Autor :    M. L., RUSU Laura POANTĂ Csongor GROSZ


Format : 14x20 ,
Pagini : 156 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


„Lucrarea de faţă se adresează studenţilor şi tinerilor medici rezidenţi, cuprinzând o serie de aspecte complexe ale electrocardiografiei (...). Cartea are un pronunţat caracter practic, având şi un format uşor de folosit, de ghid de buzunar, care o face utilă în activitatea de zi cu zi a medicului la început de drum, şi nu numai” (Profesor doctor M. L. Rusu).


MIC DICTIONAR ETIMOLOGIC DE TERMENI MEDICALI


Autor :    Laura POANTA


Format : 1 ,
Pagini : 1 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Dicţionare


stoc epuizatNu există pe stoc

Micul dictionar se adreseaza in primul rind studentilor medicinisti, dar poate fi util oricui doreste sa intrebuinteze terminologia de specialitate in cunostinta de cauza. Lucrarea e alcatuita din trei sectiuni: dictionarul propriu-zis, care indica etimologia (greaca sau latina, in principal) a diversilor termeni uzuali in domeniu, cu corespondentul lor in limba engleza (pentru a veni in sprijinul celor care recurg la bibliografie in aceasta limba), un glosar de elemente de compunere savanta, prezente si in vocabularul altor specialitati ori in limbajul de zi cu zi, o lista a celor mai frecvente ? azi ? expresii si locutiuni latinesti (nu o data folosite eronat) si un mic indreptar.Nu intotdeauna etimologiile furnizate de diverse dictionare si enciclopedii concorda. La fel de neunitara e transcrierea cuvintelor grecesti in caractere latine. Cu toate acestea, micul dictionar poate fi un prim pas spre intelegerea sensurilor secrete ale cuvintelor

Actualităţi în patologia biochimică a bolilor cardiovasculare


Autor :    Mircea CUCUIANU Dumitru ZDRENGHEA Laura POANTĂ


Format : 17x24 ,
Pagini : 232 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


Cartea dezvoltă un aspect al medicinii moderne, cel al biochimiei clinice. Orice proces patologic implică dezvoltarea unor anomalii biochimice în organismul afectat. Unele dintre anomaliile biochimice astfel produse îţi găsesc expresie în anumite modificari decelabile prin metodele laboratorului clinic. Necesitatea găsirii unor corespondenţe între aceste modificări şi stările patologice care le-ar fi putut da naştere a dus la apariţia biochimiei clinice.


Stresul profesional şi riscul cardiovascular la muncitorii feroviari


Autor :    Laura POANTĂ Dumitru ZDRENGHEA


Format : 14x20 ,
Pagini : 148 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


Dovezile că stresul psihosocial are un rol etiologic important pentru hipertensiunea arterială şi boala coronariană au numeroase implicaţii în sănătatea publică. Expunerea la stresul psihosocial duce şi la apariţia unor probleme medicale: alterarea sistemului imunitar; sarcini cu risc; aparitia HTA în sarcina; anxietate; depresie; sindromul oboselii cronice. Este un semnal de alarma pentru instituţiile de sănătate publică.


Medicii si stresul ocupational


Autor :    Laura POANTA


Format : 14x20 ,
Pagini : 200 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc

In strategia comunitara, Starea de bine in munca este definita ca fiind starea de bine fizica, morala si sociala, deci cu mult mai mult decat scaderea numarului de accidente de munca si de boli profesionale. Conceptul Starii de bine in munca este corelat cu cel al cresterii calitatii in munca. In mod evident, sanatatea si securitatea sunt elemente esentiale in termenii calitatii muncii, si se numara printre indicatorii calitatii muncii, recent adoptati de Comisia Europeana. Cartea de fata este structurata in doua parti principale: prima este dedicata trecerii in revista a cunostintelor actuale despre stres, pornind de la conceptul general de stres si ajungand la stresul profesional, inclusiv stresul la medici. Acest prim capitol se incheie cu o prezentare succinta a metodelor de prevenire a stresului ocupational disponibile in medicina moderna. In partea a doua sunt prezentate rezultatele unei cercetari personale a autoarei desfasurata in anii 2005–2007, privind stresul ocupational la medicii din judetul Cluj.

Semiologie medicală


Autor :    Raluca PAIS Laura POANTĂ Simona REDNIC


Format : 14x20 ,
Pagini : 228 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


Cele 100 de scenarii clinice propuse de autoare, împreună cu explicaţiile lor şi cu inseriile culturale ce dinamizează volumul construiesc un nou model de implicare semiologică a cărui flexibilitate ajută mult tinerilor medici. “În medicină, studenţii învaţă uneori mai mult din povestea simplă a unui pacient decât din tratate sau de la profesor. Scenariile clinice sunt mici tentative de a reproduce în cuvinte şi imagini nenumăratele poveşti pe care ni le spun bolnavii. Înveţi de la ele aşa cum înveţi practicând medicina zi de zi, ascultând istoria unei suferinţe, încercând să-i desluşeşti tâlcul, sperând că vei găsi o încheiere fericită.” (Simona Rednic)


Termeni medicali cu nume propriu. Dicţionar de semne, simptome, sindroame


Autor :    Laura POANTĂ


Format : 17 x 24 ,
Pagini : 182 pag.
Anul apariţiei : 2007
Domeniu : Medicină


stoc epuizatNu există pe stoc


„Dicţionarul de faţă îşi propune să combine în modul cel mai util şi mai atrăgător pentru studentul la medicină, dar şi pentru publicul larg, chestiuni de medicină internă şi semiologie, cu aspecte legate de istoria medicinii. Autoarea crede că valabilitatea cunoştinţelor acumulate şi eficienţa lor în durata lungă a istoriei depind şi de cantitatea de tradiţie actualizată de care dispunem. Readucând în atenţie nume ilustre ale istoriei medicinii (fireşte, fără pretenţia exhaustivităţii), se trasmit cunoştinţe şi informaţii utilizabile în practică/ viaţa de zi cu zi, dar se (re)activează şi conştiinţa apartenenţei la o comunitate, respectul faţă de eforturile şi realizările înaintaşilor, sentimentul datoriei de a continua şi duce mai departe cercetarea ştiinţifică în folosul umanităţii.” (Laura Poantă)


Gastrointestinal disorders in the metabolic syndrome: from epirical observation to evidence.based management


Autor :    Dan. L. Dumitraşcu Laura Poantă Piro Portincasa


Format : 17 X 24 cm ,
Pagini : 160 pag.
Anul apariţiei : 2013
Domeniu : Medicină
ISBN : 978-606-17-0328-8


stoc epuizatNu există pe stoc


-


Votează

1478 Rating: 3.4/10 (8 voturi )Comentarii : (0)