Zona afacerilor este abordată curent din perspectivă economică, iar o perspectivă provenită din altă formulă profesională primară are un mare potențial de inovare și îmbogățește substanțial paradigma resurselor. În această situație ne găsim în cazul de față și abordarea autoarei nu a dezamăgit.
Prin "Provocări ale comunicării interculturale. Stereotipuri şi prejudecăţi: perspectivă comparativă, italiană şi germană", Angelica Căpraru propune un studiu interdisciplinar care din punct de vedere tematic se situează într-o zonă de interferență dintre mai multe științe. Apreciez că acest agregat aduce un câștig tuturor componentelor sale și, prin interconectare, generează un produs nou. Autoarea își în valoare cunoștințele și formația profesională socio-umană care activează într-un mediu ingineresc, în scopul identificării unor factori de influență pentru îmbunătățirea comunicării manageriale. În această căutare, autoarea parcurge câmpuri tematice vaste, demonstrând erudiție, acuitate analitică şi capacitatea de a cerceta interdisciplinar.
Autoarea aduce în discuție fenomenul stereotipării și multiplele capcane pe care le incumbă acest fenomen socio-cultural, precum și sinergia conceptelor polisemice în care stereotiparea se poate manifesta: cultura, comunicarea și afacerile.
Prof. univ. dr. ing. ec. Ioan Abrudan
Recenzii
Nu există recenzii până acum.