Lansare de carte Jean-Paul Didierlaurent, „Cititorul de la 6:27”

28 martie 2018, ora 18:00, la Institutul Francez Cluj

 

Ne face deosebită plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a cărții „Cititorul de la 6:27”, de Jean-Paul Didierlaurent, traducere din limba franceză de Rodica Baconsky și Alina Pelea, apărută în colecția „Literatură europeană contemporană”.

Este ușor să gândești că lectura și cărțile sunt apanajul norocoșilor care au avut acces la studiile bune, la posturile bune sau la clasele sociale bune. Romanul lui Jean-Paul Didierlaurent vine să demonstreze contrariul: nu trebuie să fii intelectual pentru a iubi lectura și scrisul, de altfel, nici pentru a ști scrie.
Cititorul de la 6:27 relatează povestea lui Guylain Vignolles, angajat al unei societăți de reciclare a hârtiei, care încearcă să prelungească puțin viața cărților pe care se presupune că trebuie să le „omoare”. În fiecare dimineață, în RER-ul de la 6:27 care îl duce la muncă, el citește, fără nicio selecție, niște pagini recuperate din gura lui Zestor 500, această Chestie monstruoasă care „genocidează” cărțile, după spusele unui alt personaj.
Fiind primul roman al lui Jean-Paul Didierlaurent, autor laureat al Premiului Hemingway în două rânduri, Cititorul de la 6:27 este o frumoasă pledoarie în favoarea lecturii.

Vor vorbi:
-Rodica Baconsky, traducătoare
-Alina Pelea, traducătoare
-Alexandra Ionel, redactor Casa Cărții de Știință

Evenimentul va avea loc la Mediateca Institutului francez din Cluj, miercuri, 28 martie, ora 18.00.

Lasă un răspuns