În viața fiecăruia dintre noi, există momente sau evenimente care ne marchează, ocupând un spațiu important în memorie. Absolvirea unei școli, a unei facultăți, obținerea de titluri academice, a unor poziții sociale, a unor avansări profesionale, căsătoria și nașterea primului copil, emigrarea, toate acestea sunt doar câteva exemple.
Pe unele le-am trăit, inclusiv decizia destul de dureroasă de a părăsi patria la o vârstă când lumea se retrage din câmpul muncii spre o odihna nelimitată în timp. Curaj, nemulțumiri, nesiguranța zilei de mâine dupa ’89, nebunie, aventura?! Poate câte puțin din fiecare, cu predominanță… curajul!
De copil am iubit ieșirile în natură pe dealurile și prin pădurile din jurul satului meu, preocupări care au evoluat în perioada studenției, a tinereții, cu excursii în Carpați, la monumente și locuri istorice, la mare și chiar în străinătate.
Eram în țară, pe vremea comunismului, când un coleg, ajuns cooperant–specialist în Maroc, a avut șansa să treacă oceanul și să „cucerească” cetatea-castru-sanctuar incaș Machu Picchu, din Peru. Auzisem câte ceva despre această nouă minune a lumii, dar întâlnirea cu norocosul meu coleg a fost determinantă, creându-mi dorința de a ajunge și eu vreodată acolo.
Cu timpul, aceasta a devenit obsesie, un vis chiar, ba mai mult: un vis devenit realitate în al nouălea deceniu al vieții mele, grație curajului de autodepășire și de țeluri unice în viață!
Rezultatul acțiunii și materializarea ei sunt prezentate în cartea de față, o carte îndemn pentru amatorii de mari excursii și dornici de cunoaștere a civilizației incașe, cu măreața realizare Machu Picchu, cetatea ascunsă și părăsită cu sute de ani în urmă, din motive încă necunoscute.
O lectură plăcută care cere multă concentrare, oferind satisfacția unei aventuri turistice de neuitat, alături de mine, autorul.
Ioan Cosmuța
Recenzii
Nu există recenzii până acum.