Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.casacartii.ro implică acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare ce sunt detaliate  mai jos. Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, vă recomandăm să citiţi cu atenţie această secţiune.

Despre noi

Site-ul www.casacartii.ro este administrat de Editura Casa Cărţii de Ştiinţă SRL, numit in continuare Casa Cartii de Stiinta, cu sediul în Cluj-Napoca B-dul Eorilor nr. 6-8,Cluj, România, înregistrat la Registrul Comerțului Cluj cu numărul J12/2842/1992 , cod unic de înregistrare RO 253640   şi are calitatea de vânzător al bunurilor şi serviciilor oferite.
Site-ul www.casacartii.ro, numit în continuare şi Serviciu, este prezentat „aşa cum este” („as is”), fără nicio garanţie, obligaţie sau răspundere faţă de utilizatorii finali sau faţă de terţi, cu excepţia obligaţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare.Casa Cărţii de Ştiinţă îşi desfăşoară activitatea cu respectarea completă a obligaţiilor legale.
Casa Cărţii de Ştiinţă păstrează în totalitate şi în mod unilateral dreptul de a adăuga, şterge, modifica, folosi toate materialele, datele şi informaţiile conţinute la orice moment de Serviciu, inclusiv cele adăugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor în cadrul Serviciului.
Utilizator final este orice persoană care accesează orice pagină sau resursă din cadrul Serviciului, indiferent dacă este sau nu utilizator înregistrat.
Drepturile de autor pentru acest site sunt deţinute  Casa Cărţii de Ştiinţă, niciun material conţinut neputând fi reprodus integral sau parţial fără acordul scris prealabil.
Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor şi  Casa Cărţii de Ştiinţă prezentate în cadrul Serviciului sunt oferite cu titlu informativ şi pot suferi modificări neanunţate.
De asemenea, imaginile, clipurile video şi celelalte resurse media sunt prezentate în cadrul Serviciului cu titlu de exemplu.
Prin accesarea Serviciului, utilizatorul final se angajează să nu creeze nicio daună sancţionată ca atare de legislaţia română către Casa Cărţii de Ştiinţă sau către oricare persoană fizică sau juridică. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajează să introducă şi să menţină datele sale de identificare complete şi corecte.
Aceşti Termeni şi Condiţii de folosire se aplică pe termen nelimitat de la prima accesare a Serviciului. Ei pot fi modificați de Casa Cărţii de Ştiinţă în orice moment, fiind recomandat ca utilizatorul să verifice la fiecare accesare versiunea curentă, marcată prin «Data ultimei modificări».
Casa Cărţii de Ştiinţă încearcă să-şi îmbunătăţească serviciile şi vă invită să contactaţi Casa Cărţii de Ştiinţă comenzi@casacartii.ro pentru orice probleme şi îmbunătăţiri legate de Serviciu sau de aceşti Termeni şi Condiţii.

Comanda şi plata

Pentru a comanda produsele noastre este necesar să vă înregistraţi pe site-ul nostru şi să ne oferiţi toate informaţiile pentru întocmirea facturii fiscale conform cu legislatia in vigoare. Preţurile de pe site-ul www.casacartii.ro includ Taxa pe Valoare Adaugată. Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda.
Produsele vandute pe www.casacartii.ro sunt listate in mai multe baze de date. Din acest motiv in eventualitatea unor erori sau latente in actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate ca fiind in stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. In acest caz, clientul va fi contactat de indata ce acest aspect a fost semnalat.
Datorita utilizarii  mai multor baze de date  care rotunjesc preturile afisate la a doua zecimală este posibil ca preturile afisate in e-mailul de confirmare comanda sa difere la a doua zecimală (cu mai puțin de 0,05%) fata de preturile afisate in factura fiscala.  Clientul va achita suma afisata in interfata procesatorului de plati (pentru platite efectuate cu cardul prin Euplatesc.ro), respectiv suma inscrisa in factura fiscala care sta la baza intocmirii AWB-ului (pentru platile effectuate ramburs la curier).
Plata produselor şi serviciilor se poate face prin următoarele metode:
a) ramburs, la primirea comenzii online,
b) online cu cardul, in conditii de siguranta deplina (confirmare 3DSecure, in momentul formularii comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro).

Reducerile

Politica preturilor/reducerilor de pe site este stabilita in totalitate de catre Casa Cărţii de Ştiinţă, iar pretul de cumparare este cel afisat in momentul lansarii comenzii.
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. In principiu, discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se pastreaza reducerea cu valoarea cea mai mare.
Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.

 Livrarea

Livrarea se face prin Cargus Curier sau Sameday, numai pe teritoriul României la adresa specificată de dumneavoastră. Vă rugăm să indicaţi adresa la care puteţi fi găsiţi și intervalul orar în care sunteți disponibil. Cheltuielile de expediţie sunt separate şi nu se regăsesc în preţul afişat în dreptul produselor de pe site-ul nostru. Tariful pentru livrare este de 25 RON, comenzile cu valoare de peste 200 RON beneficiază de transport gratuit.
Comenzile sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 12:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite in ziua de vineri, după ora 12:00 vor fi procesate luni, săptămâna următoare. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a comenzii. Exceptând cazurile de forţă majoră, comenzile vor fi livrate în maximum 5 zile lucrătoare de la data plasării comenzii. Casa Cărţii de Ştiinţă nu este responsabil pentru întârzierile neprevăzute. Din motive de securitate, solicităm semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrări care Căsuţe Poştale sau Oficii Poştale. Vă rugăm să verificaţi, la livrare, conformitatea comenzii: integritatea pachetului, corespondenţa codului de livrare cu cel din comandă. Vă rugăm să semnalaţi orice lipsă a conformităţii în scris atât în documentaţia firmei de curierat, cât şi pe adresa comenzi@casacartii.ro. Dacă produsul primit este deteriorat, recomandăm returnarea lui în starea iniţială. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site-ul www.casacartii.ro trece în responsabilitatea dumneavoastră, odată cu semnarea documentelor de transport.

Condiții de Retur

Conform Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.
Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului. Adresa de returnare a produselor este: Cluj-Napoca B-dul Eorilor nr. 6-8 Cluj, România.
În situaţia în care cumpărătorul a beneficiat de livrarea gratuită a produselor în condiţiile explicate la secţiunea LIVRARE, din suma de restituit vom reţine aceste costuri (costurile de transport ale primei livrări). Pentru exercitarea dreptului de denunţare unilaterală a contractului trebuie să ne informaţi în scris, prin completarea Formularului de Retur.
Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data acceptării returului de Casa Cărţii de Ştiinţă. Pentru a fi acceptată returnarea produselor, acestea trebuie să fie în aceeaşi stare în care v-au fost livrate (să nu fie deteriorate; integritatea documentelor însoţitoare).
Pentru a putea soluţiona cât mai repede cererea dumneavoastră de restituire, vă recomandăm să rambursaţi produsele prin intermediul Cargus Curier sau Sameday şi nu prin intermediul Poştei Române. Puteți opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. În cazul în care doriţi înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastră, ca şi client. Înlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare presupune plata diferenţei prin ramburs la primirea coletului. Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 30 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur. Aceste prevederi  privitoarea la restituirea sumelor cuvenite clientilor ca urmare a initierii retururilor se aplica inclusiv pentru comenzile platite online prin intermediul procesatorului de plati EuPlatesc.ro.
Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat sau un produs ce prezintă defecte, contactaţi într-un interval de 3 zile lucrătoare echipa Casa Cărţii de Ştiinţă (telefon 021.369.31.99,   comenzi@casacartii.ro) pentru a reclama această situaţie şi ne vom asigura ca produsul să fie înlocuit cu un produs nou sau rambursarea banilor. Costurile de retur şi de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de către Casa Cărţii de Ştiinţă. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzaţi recepţia lor.
Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre Casa Cărţii de Ştiinţă cu plata ramburs.  Rambusarea sumelor se face numai prin virament bancar.

Conţinut şi Drepturi de Autor

Numele site-ului www.casacartii.ro şi însemnele grafice afişate aici sunt mărci înregistrate ce aparţin Casa Cărţii de Ştiinţă şi nu pot fi folosite sau copiate fară acordul scris al proprietarului.
Conţinutul site-ului www.casacartii.ro (texte, imagini, elemente de grafică web, elemente grafice, scripturi etc.) este proprietatea Casa Cărţii de Ştiinţă şi a partenerilor şi furnizorilor acestuia, fiind protejat de Legea drepturilor de autor şi de alte legi privind dreptul de proprietate intelectuală. Puteţi reproduce sau utiliza fragmente de text sau elemente grafice prezente pe site numai dacă ne cereţi, în prealabil, acordul scris pentru a o face.
Pe cât posibil, vom încerca să moderăm conţinutul şi forma comentariilor utilizatorilor, dar nu ne asumăm responsabilitatea pentru acestea. Ca atare, pentru a nu fi excluşi din comunitatea noastră, vă rugăm să urmaţi regulile uzuale de bună cuviinţă, păstrând un limbaj decent, lipsit de injurii sau atacuri la persoană.

Politica de confidenţialitate şi date cu caracter personal

Casa Cărţii de Ştiinţă poate colecta de la dumneavoastră date cu caracter personal (prin care puteţi fi identificat), dar numai cu acordul dumneavoastră, în formularele în care confirmaţi acordul cu prezenţii Termenii şi Condiţii sau la comanda produselor noastre de pe site.
Folosim datele cu caracter personal colectate în următoarele scopuri:

  • Pentru a ne asigura că site-ul Casa Cărţii de Ştiinţă răspunde nevoilor dumneavoastră.
  • Pentru a livra serviciile noastre online, cum ar fi, dar fără a se limita, la produse editoriale, cărţi şamd.
  • Pentru a asigura accesul la secţiuni cu acces limitat ale site-ului, cum ar fi, dar fără a se limita, la Contul tău.
  • Pentru menţinerea unei relaţii online cu clienţii noştri, similară unei relaţii comerciale tradiţionale.

Casa Cărţii de Ştiinţă colectează informaţii şi le prelucrează în date statistice despre ce pagini accesaţi în interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat. A
Ce date colectăm cu ajutorul cookie-urilor din site-urile noastre:
Setam cookieuri pe calculatorul dumneavoastra pentru:
– a retine daca v-am aratat bannerele promotionale cu cartile in pregatire
– a retine daca sunteti logat in contul dumneavoastra din siteuri
– a retine daca sunteti vizitator nou sau recurent si ce pagini ati vizitat in siteuri
– a retine daca v-am afisat optiunea de a va abona la newsletterele noastre
Casa Cărţii de Ştiinţă poate dezvălui datele cu caracter personal către terţi dacă acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună credinţă în care aceste acţiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea şi apărarea drepturilor Casa Cărţii de Ştiinţă declarate sau implicite în prezenţii Termeni şi condiţii.
Atunci când Casa Cărţii de Ştiinţă este solicitat legal să furnizeze date cu caracter personal, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii obiectului solicitării.
Casa Cărţii de Ştiinţă nu vinde, distribuie, schimbă sau închiriază date cu caracter personal către terţi.

Persoana care a trimis date cu caracter personal către Casa Cărţii de Ştiinţă are următoarele drepturi:
1. Dreptul de a fi informat cu privire la modalitatea în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt utilizate (cum ar fi această pagină).
2. Dreptul de a accesa datele personale pe care le avem despre dumneavoastră. Puteţi accesa datele dumneavoastra folosind linkul:http://www.casacartii.ro/
3. Dreptul de a solicita corectarea informaţiilor eronate pe care le avem despre dumneavoastră. Puteţi solicita corectarea informaţiilor eronate folosind linkul:https://www.casacartii.ro/ 
4. Dreptul de a solicita ştergerea datelor dumneavoastră,de a înceta procesarea sau colectarea datelor cu caracter personal, în anumite circumstanţe. Puteţi solicita ştergerea datelor dumneavoastră folosind linkul: https://www.casacartii.ro/
5. Dreptul de a opri comunicările de marketing prin newsletter (lucru pe care îl puteţi face folosind opţiunea de dezabonare, afişată în footerul fiecărui mail de acest tip, precum şi pagina dedicată dezabonării din site-urile noastre) sau prin telefon (îl puteţi face contactându-ne la datele de contact menţionate mai jos). Puteţi solicita oprirea comunicărilor de marketing prin newsletter folosind linkul:https://www.casacartii.ro/
6. Dreptul de a solicita transferul sau portarea datelor către dumneavoastră sau un alt furnizor de servicii, prin e-mail la adresa:protectiadatelor@casacartii.ro
7. Dreptul de a semnala autorităţilor încălcarea drepturilor prevăzute de catre Noul Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal  Autoritatea de reglementare în Romania este: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal 
Va puteti exercita drepturile mentionate mai sus prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre Editura Casa Cărţii de Ştiinţă SRL la adresa postala: Cluj-Napoca B-dul Eorilor nr. 6-8,Cluj, România – in atentia domnului Mircea Trifu, responsabilului cu protectia datelor – sau la adresa de email protectiadatelor@casacartii.ro. In cerere, va rugam sa mentionati daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa (postala sau electronica) sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dumneavoastra.

Limitarea răspunderii

Casa Cărţii de Ştiinţă nu răspunde sub nicio formă, în nicio măsură și nu poartă niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a plăților cu cardul. Casa Cărţii de Ştiinţă nu este responsabilă pentru niciun fel de eroare și/sau fraudă decurgând din sau în legătură cu acest serviciu. Totuși, deși serviciile de plată sunt oferite și dirijate în totalitate și în mod independent de către furnizorii noștri, Casa Cărţii de Ştiinţă va întreprinde toate măsurile rezonabile pentru a limita, pe cât posibil, riscul apariției acestor erori și/sau fraude.

Legea aplicabilă. Litigii

Drepturile și obligațiile utilizatorilor Serviciului și ale Casa Cărţii de Ştiinţă prevăzute de Termeni și Condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile vor fi interpretate și guvernate în conformitate cu legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătorească română competentă aflată în raza teritorială a municipiului Cluj.