Prezentul volum de eseuri vine în continuarea celui publicat în 2009 şi dovedeşte continuitatea şi soliditatea unui anume interes cultural şi literar din partea autoarei. Personal sunt de opinia lui William Congreve care observa cu atâtă agerime încă din secolul al XVII în „Prefaţa” la Incognita: „Some Authors are so fond of a Preface, that they will write one tho’ there be nothing more in it than an Apology for its self.” Este exact ceea ce vrem să evităm.
Intenţia auctorială este aceea de a citi Canada precum un text, precum o realitate pe care vrei să o descifrezi. Am pornit de la înţelegerea Canadei aşa cum a exprimat-o în termeni de superbă frumuseţe inteligentă Neil Bissoondath. Canada este „ungraspable vastness”, iar datorită tinereţii ei istorice, Canada este o “unformed face, which is both a warning and a possibility”.
Volumul este bilingv în sensul că există o secţiune care cuprinde eseuri scrise în limba română şi o alta (mai restrânsă) cu eseuri scrise în limba engleză. Pluralitatea limbilor se explică prin puternicul element multicultural ce caracterizează Canada, precum şi printr-o anume preferinţă pentru amalgamarea limbilor, fenomen tot mai pregnant în lumea globalizantă în care trăim. (…)
Mihaela Mudure
Recenzii
Nu există recenzii până acum.